Martisoare

vine si inceputul lui Martie, cand poti oferii un martisor, doamnelor si domnisoarelor, alaturi de o floare, astfel incat sa le faci sa se simta pretuite 🙂 Prefer martisoarele handmade manufacturate de tineri ce vor sa faca un ban-doi pt un suc sau o carte (pt ca, tinerii astia cu apucaturi artistice, cred eu, merita ajutati)

 

SONY ERICSSON T650 Mic solution

Fiecare obiect, are in spate si o poveste. Pe scurt am inteles ca telefonul (scapat in apa) reprezenta un cadou pentru cineva drag celui care mi l-a adus sa il repar. Chiar daca nu mai prea merita reparat, intrucat nu poti fi sigur niciodata ca ai stopat procesul de coroziune provocat de apa, iar modelul era unul relativ vechi si nu foarte scump, am fost convins de insistentele omului. Dupa inlocuirea microfonului cu unul original, am inteles ca defectul era in alta parte. Fara a ma ajuta de schema telefonului (aproape imposibil de gasit la Sonyericsson) am trecut la modificari, in stilu-mi caracteristic. Am urmarit unde duc traseele din conectorul de hands-free, si am descoperit IC ce se ocupa de comutarea semnalului de microfon. Am scos chipul, si sub el, pe un pad, am regasit un traseu care venea (pe un layer ascuns al cablajului multistrat) de la microfon. Am “polarizat”  microfonul (care contine un tranzistor FET in interioru’i”) si am ghicit (din prima) unde trebuie conectat semnalul audio care trecea prin IC. Rezultatul a fost ca am facut cel putin 3 oameni fericiti, printre care si eu 🙂

Modificare sonda temperatura BMW

Un amic m-a rugat sa il ajut cu o “schema” care sa ii actioneze ventilatorul de racire a apei din radiatorul masinii (avand el ceva apucaturi cu modificarile). Foloseste o sonda cu 2 contacti (pe bimetal) cu 2 temperaturi, 91 si 99 grade C, logica fiind urmatoarea: ventilatorul porneste la 99 grade si se opreste la 91grade. Nu am descoperit apa calda si nici macar pe cea rece, ci doar am ajutat .

simularea circuitului, youtube link

 

Semnatura

pana o sa fie inlocuita complet de cea digitala, cu o “semnatura”, e dator oricine.
Odata cu trecerea anilor, am schimbat cateva semnaturi pe care le adoptasem fara sa le gandesc.
Cand am devenit nemultumit si oarecum nereprezentat de vechea “iscalitura” am cautat una, care sa fie in primul rand amuzanta, si care sa ma faca sa o replic de fiecare data cu placere. Cred ca am gasit-o.