SAMSUNG M3510 problema cu microfonul

Mi-a ajuns pe mana un samsung M3510 la care cineva a “jumulit” microfonul original, exfoliind cablajul. Pentru ca microfon original nu se mai putea monta, am lipit 2 sarme, sub microscop, pe vias-urile din PCB, celelalate capete ale “sarmelor” avand ca termiale chiar o mica bucata din PCB-ul microfonului original. Am polarizat cu o rezistenta de 6K8 FET-ul din interiorul microfonului montat de mine, si astfel am rezolvat problema.

AUDI CONCERT cu MC68HC705B32

Pentru radiocas/CD-urile de pe AUDI/VW la care nu se mai cunoaste codul de securitate dintr-un motiv sau altul, exista 2 metode de a afla codul, la un dealer, care in baza seriei de sasiu a masinii si a serial nr. al aparatului, acceseaza o baza de date din care il obtine sau citirea lui direct din aparat.
Pentru a citi codul din aparat, in cazul de fata un Audi Concert TT, se foloseste un programator pt uC MC68HC705B32. Personal prefer sa dezlipesc uC-ul si sa il pun intr-un adaptor construit pt seria HC(7)05Bxx, dar se poate citi si pe placa aparatului, conectand cateva fire, uneori insa trebuiesc taiate anumite trasee si refacute dupa citire/scriere. Codul nu este criptat si se repeta de 3 ori.