Poarta auto+pietonala III

Intrucat ulucile portii nu sunt montate in interiorul unor cadre metalice, montajul unei incuietori presupune realizarea unui “shild” care sa mascheze taietura necesara trecerii manerului(clantei) la inchidere/deschidere. Pentru a nu da gres, am facut un mic proiect-desen. Shildul se vrea a fi din tabla de inox si contine 2 piese.





Balama cumpana

Reglarea unghiului panourilor solare (fotovoltaice) permite marirea eficientei panourilor in functie de anotimp dar este utila si pentru curatare sau chiar protectie in cazul grindinei. Pentru ca doresc montarea panourilor pe un singur sir de stalpi, mi-am imaginat o balama “stil cumpana”, ce consta intr-un ansamblu de mai multe piese. Doua din piesele metalice initial sunt construite dintr-o singura bucata de tabla de 6mm. Cele astfel 5 balamale vor fi montate pe cei 5 stalpi de sustinere, si vor fi aliniate mult mai simplu, de o teava de 1 tol de care vor fi sudate elementele de sustinere “cumpana”. Dupa sudare, cu flex-ul se va taia astfel incat sa rezulte 2 piese ce vor permite o miscare de rotatie ce acopera un unghi de 45 grade. Deasmeni exista si piese (5 buc) care se introduc la montaj pe teava de 1 tol, care blocheaza dezmembrarea balamalei. Initial am vrut sa ma “complic” cu folosirea de cuzineti si piese strunjite, dar…si asa e prea complicat pentru doar cateva panouri care probabil nici nu vor fi rotite prea des 🙂

Spot cu LED – I –

Iluminatul ambiental cu LED-uri este eficient ca si consum de energie dar inca scump ca si cost al unei surse de lumina, gen spot. Pentru ca deja am “dat” gaurile pentru spoturi, innainte de a zugravi, angajandu-ma astfel sa le si acopar cu “ceva”, m-am “gasit” in situatia in care, sa “migalesc” la niste spoturi cu LED.
Am cumparat spoturi de mobila, pentru ca sunt cele mai “inguste” de pe piata,…si m-am apucat sa le modific.
Am ales LED-uri albe, cu lumina calda OPTOFLASH 5060 ce contin intr-o capsula 3 diode LED, pe care le-am inseriat cu o rezistenta de 270 Ohm limitand astfel curentul la 12-15mA pentru o tensiune de alimentare de 12V.
Un spot de mobila vine echipat cu un bec de 20W la 12V, ceea ce ar presupune un consum pentru cele 15 spoturi, – pe care le montez- de 300W, ar apare probleme si din punct de vedere al sursei de alimentare.
Folosind un (triplu)LED si setand un curent maxim de 20mA prin fiecare spot, pentru cele 15 spoturi rezulta un consum maxim de 4.5W , adica de 66 de ori mai mic. Am ales insa un curent cu 25% mai mic decat cel maxim, dorind sa nu mai umblu niciodata la ele ! 😉
Este adevarat ca nici intensitatea luminaoasa nu este aceeasi, dar, dat fiind ca le folosesc ca sursa de iluminat ambiental, nu incape indoiala, merita “munca” de a le “confectiona”

Am decis sa matuiesc sticla prin sablare.

Samsung Galaxy Note N7000, insert SIM

Odata cu aparitia adaptoarelor pentru cartela micro-SIM, au aparut si problemele.
Un astfel de adaptor (fara micro-SIM), introdus in unele telefoane , agata lamele metalice (elastice) care asigura contactul electric dintre SIM si telefon. Cand se incearca extragerea adaptorului, respectivele lamele sunt deteriorate, fiind necesar inlocuirea suportului cu lamele, ceea ce uneori e destul de dificil in lipsa unor scule gen statie de lipit cu IR, dar nu imposibil. In cazul Samsungului Galaxy Note N7000, am folosit lamele elastice de Iphone 3G/3GS. Am pastrat sistemul original de ghidaj al SIM-ului taiand cu un dremel partea metalica astfel incat sa am acces la punctele de lipire a celor 6 lamele elastice.