APPLE MACPRO HDD Flex Cable

Se pare ca HDD-ul a incetat sa comunice cu PC-ul dintr-o data. Ajuns la reprezentanta, clientul a fost sfatuit sa cumpere un alt HDD, pt ca cel original “ar fi cedat”. Interesat de recuperarea datelor, am pus HDD-ul intr-un adaptor SATA/USB, si am constatat ca HDD-ul e functional. Urmatorul pas a fost sa verific banda flexibila ce asigura conexiunea dintre HDD si main board. Pe aceasta banda este conectat si LED-ul de standby/sleep, precum si portul IR.

Am identificat un traseu intrerupt, pe care l-am inlocuit cu o sarma, insa HDD-ul nu este recunoscut de PC in continuuare. Acum, ma gandesc ca ar putea fi defect controllerul SATA de pe main board, sau poate fi o problema de adaptare a impedantei in linia de transmise date dintre HDD si main board, ce ar altera comunicatia. Am presupus  ca pinul 20 din conectorul HDD-ului ar corespunde pinului 6 din mufa de pe main board (asa cum am numerotat eu pinii). Inca nu am demontat main boardul sa verific care ar fii controllerul SATA si care din pini ajung in el.

mai cercetez, neavand la dispozitie o banda noua sau buna.

 

2 thoughts on “APPLE MACPRO HDD Flex Cable

  1. Cu o sârmă simplă n-o să meargă, pe bandă traseele de comunicare SATA sunt realizate ca un fel de linii RF adaptate, la frecvenţe de ordinul GHz fiecare fleac contează. Trebuie verificat (sunat) cablul, apoi măsurat dacă primeşte tensiune de alimentare HDD-ul. Dacă totul e în regulă se măsoară rezistenţa liniilor SATA, fără HDD, dacă e la fel pe câte 2 pini 99% controllerul e OK, altfel trebuie schimbat cipul Southbridge Intel.

Leave a Reply