RCD510

de multa vreme astept sa imi cada in maini, pentru “decodat” un RCD510
si uite ca s-a intamplat si minunea asta, mai ales ca, teoretic il am la dispozitie atat cat doresc eu, fiind al unui amic. Daca pentru marea majoritatea a aparatelor auto exista deja solutii relativ simple, modelul RCD510 se incadreaza oarecum in clasa de mijloc spre dificil. Exista cateva solutii “semicomerciale” pentru aflarea codului, alaturi de brute-force sau aflarea lui de la dealer.

Aparatul permite introducerea codului prin intermediul unui touch-screen, in timp ce counterul de erori si zona de cod (criptata) se afla intr-o memorie SPI 95128. Practic dupa 2 coduri gresite(introduse), trebuie asteptat 60 minute, pt alte 2 incercari. Exista 2000 de posibile coduri in gama 0000-1999, deci sunt necesare pana la 1000 de ore (41 zile) de asteptare pentru a-l pune in functiune fara alte metode, in caz ca se pierde codul original 🙂 .

pentru inceput am dorit sa pot programa in circuit eepromul, astfel incat sa pot reseta counterul de erori, de cate ori (dar mai ales rapid) e nevoie, pentru asta am cautat pad-urile prin intermediul carora am acces la pinii eepromului.

apoi am “reusit” sa pacalesc counterul de erori , astfel incat sa nu trebuiasca reprogramat dupa fiecare 2 incercari ale codului.

1 thought on “RCD510

  1. Pingback: RCD510 – solved | Baldo's page …in pictures

Leave a Reply