Ford 6000 KW2000 by Visteon

Ford 6000 e cunoscut in mai multe variante constructive, din punct de vedere al designului/PCB/Firmware/Algoritmul de calcul al codului dupa SN/chiar si “culoare”
Aparatul pe care l-am primit “Locked”, este construit de Visteon in jurul uC-ului TMS470 (ARM7) de la Texas Instruments. Codul este stocat in Flash-ul intern al TMS470. Contorul de erori, setarile audio, frecventele/RDS name station, si alti cativa parametrii fiind stocati intr-un EEPROM I2C de tipul 24LC16BT. Ruleaza prima versiune de firmware care spre deosebire de cele ce i-au urmat, permite dezactivarea codului prin modificarea unor zone din EEPROM. Versiunile noi de firmware folosesc un algoritm de criptare a zonei de counter, facand practic imposibila resetarea contorului fara a cunoaste stringul de criptare stocat in Flash-ul uC-ului, alaturi de codul de securitate. uC-ul poate fii citit/scris prin JTAG, evident folosind un programator (dedicat), gen SEGGER.
Intrucat nu detin un programator pentru acest uC, iar versiunea de firmware a permis, am adoptat solutia dezactivarii codului, printr-o modificare a continutului EEPROM-ului. Smecheria care face sa porneasca aparatul este 🙂 … legata de pinul 89 al uC-ului ce primeste semnalul KEYCODE_DUMP…