Corp de iluminat incorporat in perete I

Ca sa imi complic viata, am inceput sa imi construiesc un corp de iluminat cu LED-uri, ce va fi incorporat in faianta baii.

Pentru ca aveam recuperata dintr-un LCD de laptop spart, o banda cu 48 de LED-uri UltraLight impreuna cu invertorul ce comanda LED-urile, a carei lungime se apropie de ceea a viitorului corp de iluminat, m-am gandit ca asa a fost sa fie , 🙂 , planetele si universul s-au aliniat..

Am studiat putin cablajul invertorului, precum si banda cu LED-uri si am constatat ca LED-urile in nr de 48, sunt inseriate cate 8, pe 6 ramuri. Am gasit o siguranta fuzibila care mi-a indicat locul de alimentare a invertorului, insa LED-urile s-au aprins dupa ce am pus tensiune printr-o rezistenta de 10K pe pinii Light Enable si PWM Light, gasiti notati pe PCB. Pe cele 6 ramuri de LED-uri ajunge o tensiune de 25V. LED-urile sunt montate intr-o sina de aluminiu care are si rol de radiator. Am taiat PCB-ul pastrand doar zona cu inverorul, asta fiind primul pas al realizarii corpului de iluminat.

O alta plimbare prin imprejurimi cu bicicleta

M-am lasat repede convins sa plec intr-o scurta plimbare cu bicicleta prin imprejurimile localitatii unde locuiesc. Ultima oara, am fost pe o parte din drum cu motocicleta, in toamna 2011, se pare ca peste iarna au avut loc alunecari de teren care au afectat putin drumurile, acestea fiind facute de cei care au exploatat petrolul din zona. Imi amintesc ca in toamna m-am amuzat cand, cativa biciclisti, mergeau pe langa biciclete, pe niste pante prea abrupte pentru a fi urcate din saua biclei, insa accesibile pentru motocicleta, acum am fost pus in aceeasi situatie cu ei. Plimbarea a meritat, mai ales pentru ca am avut ocazia de a ma racori cu apa rece de izvor.

Minicompresor

Intuiam ca nu o sa fac mare lucru cu un asa (mini)compresor, la cei aproape 10 euro cat a costat, dar mi-am zis ca pentru umflat o roata de bicicleta sau o minge ar fi suficient. Nu ma asteptam insa sa functioneze doar cateva minute. Si pentru ca era aglomeratie la intocmirea hartiilor pentru garantie, evident ca nu am stat la rand. Mini..compresorul s-a blocat dupa ce am umflat o camera de bicicleta, producand un zgomot de blocaj mecanic, in timp ce motorul ar fi vrut sa se invarta. L-am demontat, si am gasit o saiba grover, probabil scapata la montaj,intepenita intre “manivela” si corpul metalic ce sustine axul manivelei. Am reusit sa scot saiba si am readus in functiune jucaria.

Mobila bucatarie

As vrea sa cred ca mobila din PAL nu are prea mari secrete, asa ca trebuie sa imi si demonstrez asta.
Incep cu un element de mobilier din viitoarea mea bucatarie. Mai am de adaugat/scazut cantul ABS de pe usi/fete de sertar si lufturile intre sertare si usi, eventual o redimensionare a sertarelor.