RNS AUDI A6

Face parte din prima generatie de radio-navigatii cu LCD color produse de Blaupunkt. La fel ca si MFD2 codul este stocat intr-un eeprom la care pinii, (practic)nu pot fi accesati fizic, asa ca va fi citit/reprogramat prin intermediul bus-ului I2C.
Codul este criptat, personal folosesc inlocuirea zonei originale cu un string de 8 bytes, repetat de 3 ori, la 3 adrese diferite, functie de versiunea de soft a aparatului.

MB RADIO-NAVIGATION PA replace

Este o “lucrare” mai veche, ideea e inlocuirea PA original, care nu e intodeauna la indemana sau costa prea mult comparativ cu alte amplificatoare usor de gasit pe piata. Amplificatorul original TDA7454 a fost inlocuit cu TDA7385. Pentru a le face compatibile a trebuit modificat circuitul unui singur pin, pinul 16. Am largit gaura cu un spiral de 2mm, si l-am “imobilizat/izolat” cu un condensator de 100nF , conform schemei de aplicatie.

PANASONIC CQ-EV1572G RCD500 mp3

De cateva luni ma tot incurcam de un radio-cd primit de la un prieten sa il repar (initial). Cum intre timp i-am dat un altul (RCD300) sa isi puna pe masina, si evident nu a mai fost o urgenta, am tot amanat sa il inapoiez pentru ca el nu avea codul de deblocare, iar eu nu gaseam interfata RS232, dar mai ales timp sa o caut. Azi am “dat” intamplator de interfata, si incercand sa nu raman cu prea multe probleme nerezolvate peste an, l-am rezolvat rapid.  Codul e stocat in Flash-ul uC-ului RENESAS M32CM30833F(JGFP). uC-ul se poate programa prin Jtag, dar si cu o interfata RS232 gratie softului M16C Flasher. Codul  “criptat” se gaseste in flash iar error counter intr-un eeprom MW 93C76, nu se recomanda scrierea unui alt dump in flash cu interfata RS232.

SOP44 to DIP44 for BATRONIX

Anul trecut, in decembrie construiam un adaptor pentru o memorie flash incapsulata SOP44, de-abia primisem programatorul, si nici prin cap nu imi trecea sa cumpar un adaptor de-a gata  la un sfert de pret al programatorului. Cum pagina web am pornit-o mai tarziu, adaptorul a implinit deja 1 an asa ca, e cazul sa-l aniversam. Pinii elastici provin dintr-un soclu de memorie RAM de pe un mainboard de PC.

SEAT AURA CD by grundig

SEZ2Z6

Seat Aura CD , produs de Grundig pentru Seat stocheaza codul intr-un EEPROM 24C16, codul este criptat, putand lua valori in domeniul 0000-1999. Nu este obligatorie scoaterea EEPROM-ului de pe PCB, pentru citire, chiar daca, asa cum se observa la un moment dat, uC-ul (alimentat din programator) initieaza comunicarea I2C cu EEPROM, blocand comunicarea EEPROM-Programator, nu innainte insa ca programatorul sa fi reusit deja citirea zonei ce stocheaza codul. In cazul in care dorim o copie de siguranta completa sau reprogramarea unui alt cod/resetare error counter se poate scurtcircuita pinii Quartzului de pe uC.

Visual Basic Calculator for RCD310/510 I

Zilele de iarna, mai scurte din “fire”, iti dau oarecum mai mult timp “liber” ce trebuie consumat cumva (daca se poate si util!). Desi nu am cine stie ce experienta cu programarea, mi-a placut VB pentru interfata grafica ce se obtine pentru aplicatiile “construite” cu ajutorul lui.

Nu stiu cat de utila o sa-mi fie aplicatia finala, pentru ca acelasi rezultat se poate obtine cu un calculator stiintific sau un creion si o hartie, dar daca tot m-am apucat de ea, trebuie sa precizez ca o sa-mi foloseasca la calcularea rapida a primilor 2 digiti din codul Radio-CD-urilor Blaupunkt de tipul RCD310/RCD510, precum si recalularea unor noi coduri, in cazul in care dorim sa le schimbam pe cele originale.