ALPHA CC EU by Blaupunkt

ALPHA CC EU este un model de radiocasetofon  ce echipeaza din fabrica VW Golf. Codul de securitate este stocat intr-un EEPROM de tipul 24C01, necriptat. Introducera codului se face prin aducera aparatului in starea in care cere cod prin apasarea simultana a butoaneleor TP si TA pentru 3 secunde, confirmarea codului introdus prin apasarea butoanelor 1,2,3,4, se face prin aceeasi procedura, TP+TA.

OPEL CDC3 CD Changer by Philips

CDC3 este un CD Changer ce functioneaza impreuna cu unul din modelele de radiocasetofoane CCR600  sau CCRT700 montate pe Opel. Solicita cod de securitate daca ramane fara tensiune de alimentare pentru o periaoda de timp (inlocuirea bateriei masinii). Codul de securitate precum si contorul de erori este stocat intr-un EEPROM cu interfata I2C de tipul 24C64. Se foloseste acelasi algoritm de criptare ca si in radio/cas/CD din seria CAR400/CDR500/CCR600/CCRT700. Accesul la EEPROM se face prin extragerea PCB-ului pe care se afla si conectorul de alimentare/audio/bus de control.

CAR400/CCR600 Opel Car Radio/CD/CDC by Philips

Radio casetofoanele CAR400/CCR600 echipeaza standard OPEL AstraG, CorsaB, VectraC, etc., sub titulatura de “aparate OEM“. CAR400 cunoaste 2 variante constructive dpdv al PCB-ului. Prima versiune MK1 se recunoaste usor si dupa EEPROM-ul incapsulat DIP8, spre deosebire de incapsularea SOP8 din versiunea MK2 a PCB-ului, este comuna si modelului CCR600 care controleaza si  magazie CDC (Compact Disk Changer).  Ambele aparate implementeaza functia Anti-Theft prin codul de securitate solicitat la prima pornire dupa ce au fost (in prealabil) deconectate de la bateria masinii, la care se adauga lipsa display-ului de pe front-panel-ul aparatului, mutat/incorporat in bordul masinii intr-o pozitie considerata a fii mult  mai usor de urmarit/observat. Codul de securitate este stocat intr-un EEPROM I2C de tipul 24C16 , cryptat , alaturi de error counter. Valoarea 0A (in sistem hexazecimal) a error counter indica posibilitatea incercarii de 10 ori a codului. In cazul in care codul introdus nu este cel corect, error counter este decrementat pana la val 00, caz in care aparatul se blocheaza definitiv. Corelat cu numarul de incercari , timpul de asteptare creste de la 15min la 48ore(intre penultima si ultima incercare).