Sudura in puncte – I

Pentru ca “am pus mana” pe un transformator dintr-un cuptor cu microunde, si am tot vazut  ca principala sa “reutilizare” consta in transformator utilizat la sudura in puncte, am zis sa incerc si eu. Acest  transformator are 3 infasurari: primarul (220V), secundarul I care alimenteaza filamentul magnetronului (3V) si secundarul II de pe care se colecteaza o tensiune de aproximativ 2000V, care,  cu ajutorul unui dublor de tensiune construit cu o dioda si un condensator, “excita” magnetronul care va genera microunde. Clasa de functionare -220- a unui asemenea transformator ne avertizeaza ca nu este destinat functionarii in regim continuu, motiv pentru care este racit cu ajutorul unui ventilator in aplicatia pentru care a fost construit. Sectiunea miezului transformatorului este de aproximativ 23cm2. Tolele care constituie miezul magnetic, sunt asamblate prin sudura, ceea ce face foarte dificila dezasamblarea dar mai ales reasamblarea in ideea in care se doreste reutilizarea miezului magnetic. Cum secundarul de inalta tensiune (cel putin) este realizat din sarma de aluminiu am preferat sa il tai/gauresc inlatur fara dezasamblarea miezului, asta si pentru ca viitorul secundar va consta in 2/3 spire de cablu litat care va trebui sa suporte curenti importanti.

Alina Manole – Joia Pacatosilor @ Hard Rock Cafe Bucuresti

Alina Manole este considerata una dintre cele mai frumoase voci feminine din muzica tanara si este singurul artist a carui muzica a deschis calea unui gen muzical nou in Romania.
Piesele Alinei Manole vorbesc despre practica iubirii, despre amante si divorţuri, temele sunt incomode, dar accesibile oamenilor cu simtul umorului si inteligenti. De altfel, publicul artistei (concerte sold-out in cluburi sau teatre) este unul elevat, intelectual,aparte.
Concertele standard ale Alinei Manole sau spectacolul „Joia Pacatosilor” reprezinta concepte muzicale originale, care se desfasoara avand la baza materiale muzicale semnate de artista.