Road Grand Prix – Ploiesti, 17 Mai 2014

Desi nu ma consider nici macar ciclist amator, mai fac cate o plimbare ocazional, pe dealurile din imprejurimi. Urmaresc marile tururi cicliste transmise de Eurosport, asa ca am aflat din comentariile comentatorului-ciclist profesionist (invitat permanent) Alex Ciocan cum ca, se organizeaza in data de 17 mai, o etapa a Road Grand Prix ce trece prin apropiere. Am luatΒ  bicicleta si am urcat si eu cam in acelasi timp cu concurentii (am avut un avans de 10/15minute) cam aceeasi distanta si diferenta de nivel pana in punctul de unde i-am filmat, pornind de la baza aceluiasi deal dar dintr-un punct diferit de startul oficial. Evident, mai mult pe langa bicicleta πŸ˜€ . Am ajuns la timp, sa surprind intregul pluton. Poate ca pare simplu si usor sa fi ciclist profesionist, dar e destul de dificil cand trebuie sa faci “catarari”. Am continuat si eu traseul oficial al cursei, mai ales ca urma o lunga coborare (vreo 7km) pe un drum asfaltat “corect”. Am intalnit doar 2 ciclisti, unul cu o tigara in coltul gurii, care pedala agale, si un altul care avea ceva avarii la roata spate pe care l-am ajutat sa deblocheze lantul ce-i infrana roata, astfel incat sa poata ajunge la punctul de control.

bike1

bike2

LG T385 Insert SIM solution

Pe PCB-ul LG T385 “se gaseste” un “dublu SIM holder”, unul dintre SIM-uri fiind inlocuit cu o bucata de plastic ce opreste introducerea “gresita” a SIM-ului in telefon. Daca se intampla sa se deterioreze pini ai suportului de SIM superior, se poate utiliza cel de-al doilea SIM-holder, cu o mica “modificare” ce consta in 2 strapuri. Comunicarea dintre SIM si telefon se face cu ajutorul a 5 pini din cei 6 prezenti in orice telefon. In cazul de fata, 3 dintre cei 5 pini (pinii de alimentare si CLOCK) sunt comuni SIM-holderelor 1 si 2. Pinii de DATA si RESET sunt cei ce trebuiesc uniti (in perechi) prin strapuri.

lg 385 insert sim

Woodworking for engineers

M-a atras dintodeauna lucrul cu lemnul dar probabil ca la un moment dat, devine monotona “meseria de tamplar”, atunci cand trebuie sa tot construiesti aceleasi usi/ferestre/placari scari. Cand insa combini imaginatia cu experienta in domeniu avand la dispozitie si ceva scule, poate sa fie un hobby foarte interesant. Dovada —> aici !