BECKER 7078 RCD2001 PROD disable

Aparatul provenit de la “dezmembrari” porneste pentru  cateva secunde apoi afiseaza pe LCD mesajul  “PROD”, care se poate traduce prin lipsa comunicarii Radio-cd – masina. O metoda rapida de rezolvare a problemei este modificarea unor adrese din continutul memoriei EEPROM de tip 24C08. Sa ne imaginam ca inlocuim operatorul “IF” cu “OR” direct in softul rulat de uC!

LG T310 mic replace

Microfonul cu electret, e “universal”. Indiferent de forma, este folosit in mai toate telefoanele mobile. Inlocuirea unor microfoane cu 3/4 sau mai multe terminale cu un microfon “obisnuit” se face foarte usor dupa identificarea pinului care furnizeaza teniunea de alimentare a tranzistorului FET din interiorul capsulei. Un al 2-lea pin este cel prin care pleaca semnalul de audiofrecventa catre DSP. Un simplu rezistor este tot ceea ce este nevoie pentru inlocuirea microfonului original cu unul cu doar 2 terminale. In unele cazuri, cand microfonul se afla in imediata apropiere a antenei de emisie, pot aparea interferente, fiind necesara o ecranare suplimentara a firelor/terminalelor  dintre microfon si PCB.

Exceptie fac microfoanele “digitale” folosite in general de Nokia, care realizeaza conversia analog-digitala printr-un cip montat in chiar capsula microfonului, comunicarea cu DSP-ul realizandu-se printr-un bus I2C.

Ford 6000 KW2000 by Visteon

Ford 6000 e cunoscut in mai multe variante constructive, din punct de vedere al designului/PCB/Firmware/Algoritmul de calcul al codului dupa SN/chiar si “culoare”
Aparatul pe care l-am primit “Locked”, este construit de Visteon in jurul uC-ului TMS470 (ARM7) de la Texas Instruments. Codul este stocat in Flash-ul intern al TMS470. Contorul de erori, setarile audio, frecventele/RDS name station, si alti cativa parametrii fiind stocati intr-un EEPROM I2C de tipul 24LC16BT. Ruleaza prima versiune de firmware care spre deosebire de cele ce i-au urmat, permite dezactivarea codului prin modificarea unor zone din EEPROM. Versiunile noi de firmware folosesc un algoritm de criptare a zonei de counter, facand practic imposibila resetarea contorului fara a cunoaste stringul de criptare stocat in Flash-ul uC-ului, alaturi de codul de securitate. uC-ul poate fii citit/scris prin JTAG, evident folosind un programator (dedicat), gen SEGGER.
Intrucat nu detin un programator pentru acest uC, iar versiunea de firmware a permis, am adoptat solutia dezactivarii codului, printr-o modificare a continutului EEPROM-ului. Smecheria care face sa porneasca aparatul este 🙂 … legata de pinul 89 al uC-ului ce primeste semnalul KEYCODE_DUMP…

BECKER INDIANAPOLIS PRO

RadioNavigatie Becker Indianapolis Pro BE7950, cod stocat in EEPROM 24C64, repetat de 6 ori, erorr counter repetat de doar 2 ori.Codul se poate calcula dupa serial. Pentru deblocare erorr counter a fost nevoie de reprogramarea unor locatii din eeprom. Pentru programare cu UPA-USB, fara a scoate EEROM-ul incapsulat TSOP8 de pe PCB, e nevoie de scoaterea din circuit a unei “arii de rezistente” de pe busul I2C si conectarea pinui 7 (WP) la GND, evident aparatul va fi alimentat cu 12V.